לשינה יש חשיבות והשפעה רבה על ההתפתחות התקינה של הילדים וכהורים, מוטל עלינו התפקיד לוודא כי ילדינו ישנים במידה מספקת.
אנשים רבים, מבוגרים וילדים ישנים פחות מהממוצע וכתוצאה מכך, סובלים מתופעות כגון: עייפות כרונית, עצבנות, הפרעות בגדילה, בעיות רפואיות שונות ואפילו מדיכאון. החדשות הטובות הן, שכל מה שצריך לעשות בכדי למנוע את המצבים הללו, זה פשוט מאוד, להחשיך את החדר, להיכנס למיטה ולישון כמו שצריך.
עכשיו נשאלת השאלה כמה שעות מומלצות לשינה בגילאים הצעירים ולהלן הנתונים עם התשובה לשאלה:
גיל: 0-3 חודשים
טווח רצוי: 14 – 17 שעות
טווח תקין: 11 – 13 שעות
טווח נמוך: פחות מ-11 שעות
גיל: 4-11 חודשים
טווח רצוי: 12 – 15 שעות
טווח תקין: 10 – 11 שעות
טווח נמוך: פחות מ-10 שעות
גיל: 1-2 שנים
טווח רצוי: 11 – 14 שעות
טווח תקין: 9 – 10 שעות
טווח נמוך: פחות מ-9 שעות
גיל: 3-5 שנים
טווח רצוי: 10- 13 שעות
טווח תקין: 8- 9 שעות
טווח נמוך: פחות מ-8 שעות
על פי הנתונים האלו ילד בן 3 לדוגמה, אמור לישון בממוצע בין 8 ל-13 שעות – כאשר כל מי שנמצא בטווח נחשב לבעל שינה תקינה. חשוב לציין שלא רק חוסר שינה טומן בחובו סיכון אלא גם עודף שינה – הסיבה לכך, טמונה בעובדה שברוב המקרים קיימת סיבה למצב של עודף שינה לדוגמה: חוסר בברזל. מהסיבה הזאת, במקרים בהם הילדים ישנים מעבר לטווח השעות, מומלץ לערוך בדיקות ולוודא שאין לכך סיבה בריאותית.
חשוב לציין, שיש ילדים שזקוקים לפחות שעות שינה מאשר ילדים אחרים וכל עוד הם מצויים בטווח השעות שבטבלה אין כל בעיה עם הנושא הזה.
בגילאים צעירים יש השפעה גם לחלוקת שעות השינה על פני היממה. כך לדוגמה, תינוקות בגילאים צעירים צריכים לישון גם במהלך היום. לעומתם, החל מגיל בית ספר אין כבר צורך ממשי בשנת צהריים.
כאמור, שינה מהווה כצורך בסיסי לחיים של כולנו – צורך שיש לו השפעה רבה על ההתפתחות של התינוק והילד. מהסיבה הזאת, חשוב מאוד לדאוג שהילד ישן מספיק שעות במהלך היממה ובמידת הצורך, לעשות שימוש במוצרי השינה שלנו לתינוקות אשר יוכלו לסייע לנו להבטיח לו שינה טובה.